Wat moet je weten en regelen om zelfstandig zorgprofessional te worden?

Starten als zzp'er in de zorg?

Goed om te horen dat je geïnteresseerd bent om zelfstandige in de zorg te worden! Er zal het een en ander veranderen als je als zzp'er aan de slag gaat in de zorg. Naast zorgverlener wordt je nu namelijk ook ondernemer. Een goede voorbereiding is de eerste stap; een stap waar wij je graag bij helpen.

Is het iets voor mij?

Als je je gaat verdiepen in het zelfstandig ondernemen in de zorg, dan is het goed om te weten of werken als zzp'er daadwerkelijk bij jou als persoon past. Wij gaan graag met jou in gesprek om je vragen hierover te beantwoorden. Ook organiseren we informatie avonden waarop we alle vragen beantwoorden van (toekomstige) zelfstandigen in de zorgsector. Je kunt je vrijblijvend voor een van de informatieavonden aanmelden via onderstaand formulier. 
 

Goed om te weten!

Tijdens de informatieavonden die Qareworkpartners met regelmaat organiseert, worden alle mogelijke vragen beantwoord. Omdat je een eigen bedrijf gaat beginnen, zijn er een aantal zaken waar je je al in kunt verdiepen:
 
Schrijf jezelf in bij de Kamer van Koophandel om je eigen bedrijf te starten
Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen: als zzp'er is het van belang dat je een goede en passende aansprakelijkheidsverzekering hebt
Hou er rekening mee dat je voortaan zelf zorg draagt voor je pensioensvoorziening, je vakantiegeld en je vezekeringen
√ Vraag een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan
√ Schrijf je in bij de klachten- en geschillencommissie
√ Tref voorbereidingen voor persoonlijke certificering

Ondanks dat je extra kosten zult hebben, zul je met behulp van Qareworkpartners een (veel) beter inkomen overhouden dan wanneer je in loondienst zou blijven werken. Zie je als zorgverlener op tegen de bijkomende administratieve verplichtingen? Je mag hiervoor op onze hulp en ondersteuning rekenen.

Ik ben naar de informatieavond geweest: hoe nu verder?

Wanneer je interesse hebt in het zelfstandig ondernemerschap in de zorg en je hebt een van de informatieavonden bijgewoond, dan plannen we graag een persoonlijk gesprek in met één van onze teammanagers. We willen graag uitgebreid kennis met je maken om te weten wie je bent en wat je wensen zijn. Daarna gaan we op zoek naar opdrachten die perfect bij jou passen, zodat je met plezier aan de slag gaat als zzp'er in de zorg!