Communicatie rondom Coronavirus

Communicatie rondom Coronavirus

09-03-2020
Beste ZZP'er,

Graag willen wij een bericht met jullie delen. 
Qareworkpartners stuurt onderstaande berichtgeving van een van onze samenwerkingspartners door en vragen jullie om de beschreven adviezen te volgen. 

 
Vorige week hebben we je geïnformeerd over COVID-19 (Coronavirus). Hierbij volgt een update.

Op vrijdagavond 6 maart om 18.00u heeft het RIVM voor Noord-Brabant een specifiek advies toegevoegd om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Zie ook COVID-19: Nieuwe aanwijzing voor inwoners Noord-Brabant.

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant met milde gezondheidsklachten om thuis te blijven en hun sociale contacten te vermijden tot ze weer zijn opgeknapt. Onder milde gezondheidsklachten verstaat het RIVM hoesten en neusverkoudheid, al dan niet met koorts. Dit advies geldt tot 24 uur nadat de klachten voorbij zijn of tot de richtlijn van het RIVM wordt aangepast. Reden voor de oproep is dat bij veel besmettingsgevallen in Noord-Brabant de bron nog onduidelijk is.
Voor zorgpersoneel geldt een aangepast advies. Zie hier voor meer informatie.
We volgen de richtlijnen van het RIVM. Collega’s (zowel zorgprofessionals als kantoor) die last hebben van verkoudheid, hoesten en/of koorts (meer dan 38 graden) moeten thuisblijven en kunnen dus niet werken bij de opdrachtgever/zorginstelling of op kantoor.
Daarnaast dienen medewerkers die geen last hebben van bovenstaande klachten, maar waarvan gezinsleden/huisgenoten besmet zijn of in de testfase zitten, uit voorzorg thuis te blijven.

We kunnen op dit moment niet inschatten wat de gevolgen zijn van dit advies. Met een klein team volgen wij de berichtgeving op de voet en informeren je direct wanneer hier aanleiding voor is.

Voor vragen kunnen jullie altijd contact opnemen met ons via 085-0035035.

Voor meer informatie verwijzen we je naar:
- Het RIVM via de website of telefonisch via 030-2749111  
- GGD West Brabant via 085-0785617
- GGD Hart voor Brabant via 0900-3646464

Groet, 
Team Qareworkpartners