Ons verhaal

Zelfstandigen in de zorg = een duurzame oplossing waar iedereen beter van wordt

Nederland vergrijst. Dit zorgt ervoor dat de zorginstellingen onder een vergrootglas liggen en met een personeelstekort kampen dat alleen maar groeit. Daarnaast besluiten steeds meer goede krachten het vak te verlaten. Vaak raken ze gedemotiveerd omdat ze cliënten niet zoveel aandacht kunnen geven als ze zouden willen en gaan gebukt onder de werkdruk.
Wij bij Qareworkpartners kijken op een andere manier naar de zorg. Wij hebben jarenlange ervaring binnen de gezondheids- en ouderenzorg en hebben daarom ook persoonlijk ervaring met deze problemen. Daarom hebben we een duurzame oplossing waar iedereen beter van wordt: de zzp’ers in de zorg, de zorginstellingen en natuurlijk ook de cliënten.

De toekomst van de zorg: flexibiliteit!

Wij zijn ervan overtuigd dat flexibiliteit in de zorg de toekomst heeft. Flexibiliteit bepaalt de verhouding tussen de werkgever en een groot deel van zijn werknemers. Dat lukt door, naast een vast kernteam, te werken met een redelijk vast team van zelfstandige zorgprofessionals. Zzp’ers in de zorg zijn altijd gemotiveerd om te werken: zij hebben de vrijheid om dit te doen wanneer zij willen en zo lang ze willen. Ze maken daardoor vaak meer uren dan dat ze in loondienstverband hebben gedaan.

Zorgprofessionals zijn dus flexibel om te werken op de momenten dat zij graag willen. Zorginstellingen kunnen flexibel met hun bezetting omgaan: zij hoeven alleen extra krachten in te zetten wanneer hier behoefte aan is en zitten niet vast aan contracten. Bovendien ervaart de cliënt geen verschil tussen een zorgverlener in loondienst of een zzp’er in de zorg. Iedereen gaat er dus op vooruit!
 

Kostenbesparing

Zorginstellingen maken minder kosten omdat ze zich bij zelfstandige zorgprofessionals niet druk hoeven te maken om loongebouw perikelen, ziekteverzuim, functiewaarderingssystemen, pensioenopbouw, opleidingskosten, vakantiegeld et cetera. Dat regelt de freelancer in de zorg namelijk zelf, samen met Qareworkpartners.

Door inzet van zzp’ers in de zorg zijn zorginstellingen daarom veel minder tijd kwijt aan allerlei ‘randverschijnselen’ op de werkvloer, zoals bijvoorbeeld het ad hoc vervangen van openstaande diensten. De tijd die hiermee vrijkomt, kan direct besteedt worden aan de cliënt: de mensen waar zorg om draait!