ZZP'er in de zorg

Zelfstandig werken in de zorg

Zorgverleners kiezen er steeds vaker voor om hun carrière in de zorg als zzp'er te doorlopen. En dat is niet zo vreemd: als professional in de zorg heb je namelijk zelf de regie in handen. Je kan werken zoveel als je wil en wanneer je dat wil. Je combineert het werk in de zorg op jouw eigen manier met je privéleven. Hierdoor kan je je werk met plezier uitvoeren blijf je goed in je vak. Zo maak je het verschil voor de cliënt, voor de zorginstelling en voor je collega's. En dat voelt goed.

Werk combineren met andere dingen in het leven

Of je nu 23, 52 of 67 jaar bent: je kunt op elke leeftijd zorgprofessional worden. Wat telt is je persoonlijkheid en de zorg die je kunt leveren. Via Qareworkpartners beginnen mensen aan een nieuw 'leven' als zelfstandig professional in de zorg. Ze krijgen het plezier in hun vak weer terug.

Wie in loondienstverband van de werkgever geen extra uren kreeg, kan als zelfstandig zorgverlener werken zoveel als hij/zij wil. De 50-plusser die door veel werkgevers als 'te duur en te risicovol' wordt ervaren, kan zich blijven bewijzen. Wie nog niet toe is aan een leven als gepensioneerde, werkt als zelfstandige ook na het 67e jaar gewoon verder. En de mensen die een gezin willen stichten, kunnen als zelfstandige hun werk aan de nieuwe gezinssituatie aanpassen (in plaats van andersom).
Zorgprofessionals moeten, behalve deskundig in verzorgen en verplegen, sociaal vaardig zijn. Zich in iedere situatie kunnen redden. Ze hebben steeds voor de duur van een opdracht vaste collega’s - dat kan best een langere periode zijn - en beginnen daarna weer ergens anders opnieuw. Afwisseling in werkomgeving zorgt ervoor dat ze zich in verschillende disciplines kunnen ontwikkelen, blijven groeien en steeds beter worden in hun vak. Maar niet iedereen vindt die steeds weer wisselende opdrachten plezierig.
Zelfstandig professionals in de zorg werken hard, want, willen ze aan het werk blijven, zullen ze elke dag kwaliteit moeten leveren. Voor mensen die in zichzelf geloven, is die druk geen probleem. Er staan vrijheid, werkplezier en een beter inkomen tegenover.